Grilovaná chobotnice


1 chobotnice
1 cibule
1 mrkev
1 celer
2 stružky česneku
Bobkový list
Celý černý pepř
Nové koření
2 dl bílého vína
Rukola
Cherry rajčata
Olivový olejNa marinádu:
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce medu
1 kávová lžička sambal
1 pomeranč
Lístky bazalky
½ citronu
Do hrnce dáme vodu, víno, kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, pár kuliček pepře, nové koření a chobotnici. 2,5kilovou chobotnici vaříme 45 až 60 minut.
Do mísy dáme vinný ocet, olivový olej, med, sambal, bazalku, šťávu z citronu a pomeranče dáme. Osolíme, opepříme a promícháme.
Až se chobotnice uvaří, odkrojíme jí zobáček a hlavu, nekonzumují se. Následně odkrojíme chapadla, která vložíme do marinády. Rozpálíme si olivový olej a na něm je dozlatova osmahneme. Na pánvi je ještě lehce osolíme a opepříme.
Ohodnoťte tento recept: