Maso

Vepřová kolena na červeném víně

4 vepřová kolena s kůží
Sůl
Pepř
Olivový olej
4 šalotky
5 stroužků česneku
200 g kořenové zeleniny
čerstvý rozmarýn

Kolena vykostíme, případně koupíme už vykostěná. Maso zevnitř osolíme, opepříme, potřeme olejem a posypeme rozmarýnem. Poté kolena svážeme do původního tvaru. Zvenčí osolíme, opepříme a začneme péct na pánvi. Až zezlátnou, přendáme je do pekáčku.

Ve výpeku opečeme zeleninu, ke které dáme nové koření, bobkový list, rozmarýn a tymián. Přidáme cukr. Orestujeme do tmavé barvy a přidáme 2 lžíce hrubozrnné hořčice. Dále přilijeme víno. Jakmile se odvaří alkohol, přidáme vývar a vložíme koleno. Hrnec vložíme do trouby a pečeme 2,5 hodiny při 150 stupních.

Jako přílohu doporučujeme bramborové noky.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl