Maso

Bažantí prsa ve slanině s dýňovou ratatouille

4 bažantí prsa
8 plátků pancetty
50 ml slunečnicového oleje
100 ml kuřecího vývaru
80 g šalotky
2–3 stroužky česneku
100 g žluté papriky
50 ml olivového oleje
Tymián
Rozmarýn
250 g sladkých brambor
250 g máslové dýně
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžice champagne octa
100 ml bílého suchého vína
1 pomeranč
1 lžíce medu
50 g másla
Sůl
Kajenský pepř

Bažantí prsa osolíme, opepříme a zabalíme do pancetty. V pánvi si rozehřejeme olivový olej na střední teplotu a dáme do něj snítky tymiánu a rozmarýnu. Začneme smažit prsa, a to 6 minut z každé strany.

Šalotku a česnek nasekáme nadrobno a dáme na rozehřátý olivový olej. Po chvilce přidáme na menší kousky nakrájenou papriku a batáty. Za dalších pár minut přidáme máslovou dýni. Zeleninu zakápneme vínem a octem. Následně do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru, nasekaný rozmarýn a lístky tymiánu. Zlehka posypeme kajenským pepřem. Až bude zelenina měkká, přidáme lžíci rajčatového protlaku a medu.

Doporučujeme podávat s kaštanovou nádivkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl