Zeleninová jídla

Dýňová pannacotta

3 plátky želatiny
60 g třtinového cukru
250 g dýně hokaido
500 ml 33% smetany
60 g cukru krupice
5 cl javorového sirupu

Cukr necháme na rozehřáté pánvi zkaramelizovat. Dýni oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a vhodíme ke karamelu. Podlijeme javorovým sirupem a mícháme, dokud nebude dýně měkká.

V další pánvi zahřejeme smetanu, do které přidáme cukr. Až se nám cukr rozpustí, přelijeme vše do mixéru, kam přidáme ještě plátky namočené želatiny. Část zkaramelizované dýně dáme na dno skleničky, zbytek vhodíme do mixéru a začneme mixovat. Směsí zalijeme skleničky a necháme vychladnout.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl