Zeleninová jídla
Brambory na rozmarýnu a medová karotka


200 g malých brambor
1 hlavička česneku
50 g perličkových cibulek
10 ml olivového oleje
2 snítky rozmarýnu
4 plátky pancetty
50 g másla
Sůl
Pepř
200 g karotek
10 g cukru
1 citron
10 g másla
1 snítka listové petržele
Pancettu nakrájíme na kostičky, brambory na plátky. Přendáme je do pekáče, zasypeme perličkovou cibulkou, zakápneme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Nakonec přidáme česnek a pár oříšků másla. Pečeme 30 minut při 180 stupních.
Rozehřejeme olivový olej a dohněda na něm orestujeme karotku, kterou jsme si spařili a nakrájeli napůl. Ke konci přidáme med, máslo a citronovou šťávu, osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou petržel.
Doporučujeme podávat s pečenou šunkovou kýtou.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů