Ryby a mořské plody

Sumec ve slanině a ragú ze zelené čočky

1 porce sumce
2 plátky anglické slaniny
Sůl
Pepř
1 stroužek česneku
Snítka tymiánu
2 lžíce másla
150 g zelené čočky namočené čočky
1 mrkev
2 šalotky
Mletý kmín
100 g másla
1 stroužek česneku
Pažitka
Citron
Sůl
Kajenský pepř
250 ml zeleninového vývaru

Filet zbavíme kůže, naporcujeme a všechny části lehce nasolíme a opepříme. Porce obalíme ve slanině. Opékáme na rozehřátém oleji, dokud slanina nezezlátne. Poté rybu s máslem a tymiánem dáme na pekáč, kde ji dopékáme 7 až 8 minut při 185 stupních.

V rendlíku rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou šalotku, česnek a mrkev. Až cibulka zesklovatí, přisypeme předem namočenou čočku, promícháme a postupně zalijeme vývarem. Přidáme kmín, pepř, sůl, máslo a nakonec nakrájenou pažitku. Kdo má rád, může si přikápnout citronovou šťávu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl