Ryby a mořské plody

Sashimi v moderním pojetí

120 g filetu lososa
1 lžíce sezamových semínek
Čerstvý zázvor
1 chilli paprička
Snítka koriandru
1 lžíce sezamového oleje
3 lžíce olivového oleje
2 dl sójové omáčky
1 pomeranč
1 citron
1 limeta
2 lžíce vody
2 lžíce rýžového vína mirin
Řasy kombu

Rýžové víno, sójovou omáčku, vodu a šťávu ze všech citrusů dáme do rendlíku a lehce prohřejeme. Lososa stáhneme z kůže, odřízneme pruh kolem páteře a kolem břicha, kde je hodně tuku.

V dalším rendlíku rozehřejeme 3 lžíce olivového a 1 lžíci sezamového oleje. Až bude olej rozpálený, je hotový. Kousky lososa vyskládáme do hvězdice. Na každý dáme lístek koriandru, kousek chilli a nakrájeného zázvoru. Posypeme sezamem a přelijeme citrusovou omáčkou a rozpáleným olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl