Maso
Vepřová kýta na fenyklu a citronu
600 g vepřové kýty s kůží
20 g fenyklových semínek
1 snítka tymiánu
20 ml olivového oleje
200 g malých brambor
2 citrony
sůl
pepř
50 g másla
100 ml drůbežího vývaru
1 fenykl
V hmoždíři si rozdrtíme tymián a fenyklová semínka. Ke směsi přidáme sůl. Kůži kýty nařízneme na čtverečky a opepříme. Směs vmasírujeme do kůže, zakápneme olejem a znovu namasírujeme. Stejně postupujeme i na druhé straně, ale bez nařezávání. Pak do řezů přidáme trochu másla.
Fenykl nakrájíme na klínky, které dáme do pekáče kolem masa. Kolem vyskládáme také na větší kousky nařezaný citron. A ještě maso kolem dokola zasypeme napůl překrojenými bramborami. Osolíme je a podlijeme vývarem. Pečeme hodinu a půl při 180 °C.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů