Zeleninová jídla

Cizrnové ragú s lilkem

2 lilky
250 g cizrny
3-4 stroužky česneku
2 cibule
100 ml olivového oleje
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky mleté skořice
2 lžičky mletého koriandru
Svazek koriandru čerstvého.
400 g loupaných sekaných rajčat
Sůl
Pepř
4 porce uvařené rýže basmati

Lilek nakrájíme na velké kostky a nasolíme; až pustí vodu, sůl opláchneme a osušíme utěrkou. Cibulku nakrájíme a česnek nasekáme najemno.

Rozehřejeme si olivový olej, přidáme cibuli a česnek, vhodíme lilek, mletý koriandr, římský kmín a skořici. Orestujeme a přidáme rajčata. Poté opepříme, podlijeme vodou a pod pokličkou necháme vařit. Až lilek změkne, přidáme cizrnu a nasekaný čerstvý koriandr a promícháme. Podáváme s rýží.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl