Ryby a mořské plody

Rolky s tuňákem

4 plátky rýžového papíru
200 g tuňáka
8 listů špenátu
½ salátové okurky
50 g marinovaného gari zázvoru
1 lžíce černého sezamu
1 lžíce bílého sezamu
Enoki houby
Snítka koriandru
Sůl
Pepř
100 ml rýžového vína mirin
60 ml limetové šťávy
1 chilli paprička
Snítka koriandru
1 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru

Tuňáka nakrájíme na centimetrové proužky, které ze všech stran opepříme a osolíme. Sezam orestujeme nasucho na pánvi, přičemž ho musíme hlídat, aby se nám nespálil. Do mísy dáme vymačkanou šťávu ze 2 limet, nastrouhaný čerstvý zázvor, rýžové víno, koriandr a chilli papričku. Vše rozmixujeme. Rýžový papír namočíme, naskládáme na něj špenát, tuňáka, zázvor, okurku, sezam, koriandr a houby, zabalíme a lehce utáhneme. Do mističky nalijeme dresing a můžeme ochutnávat.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl