Ledvinky po anglicku


1 telecí ledvinka
2 lžíce hladké mouky
20 g másla
1 cibule
100 ml rajského protlaku
1 lžíce anglické hořčice
1 lžíce worcesteru
4 snítky petržele
Sůl
Pepř
Chléb
Tuk na opečení
Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme močovodů a nakrájíme na tenké nudličky. Abychom nudličky zbavili zápachu, spaříme je ve vodě. Pokud máme vepřové ledvinky, zápachu je zbavíme tak, že je přes noc naložíme do mléka. Ledvinky si obalíme v mouce.
Cibuli nakrájíme najemno. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a začneme cibuli restovat. Zatáhneme ji a přidáme ledvinky. Telecí ledvinky se dusí přibližně 20 minut, vepřové minutu dvě. Promícháme a po chvilce přidáme protlak. Poté přidáme anglickou hořčici. Zakápneme worcesterem a necháme 15 minut dusit. Ledvinky zjemníme kostkou másla. Směs jíme na opečeném chlebu. Dozdobíme petrželkou.
Ohodnoťte tento recept: