Zeleninová jídla

Zapečená růžičková kapusta

300 g růžičkové kapusty
300 g uzeného masa
800 g brambor vařených ve slupce
200 g tvrdého sýra
3–4 stroužky česneku
½ l smetany na vaření
Sůl
Pepř
Kmín
Olej
Máslo

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poté nakrájíme maso na kostičky a orestujeme ho s drceným kmínem. Růžičkovou kapustu zbavíme košťálků a rozkrojíme na půl. Nastrouháme sýr. Smetanu dochutíme česnekem, solí a pepřem. Zapékací misku vymažeme máslem a poté v ní vyskládáme brambory, maso, kapustu a sýr. Přelijeme smetanou. Následně osolíme a zopakujeme vrstvu masa, brambor, sýru a masa. Dáme do trouby a pečeme 25 až 30 minut při 180 stupních.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl