Různé
Bramborový báč


1 kg brambor
3 cibule
3 stroužky česneku
Sádlo
½ litru mléka
40 g čerstvého droždí
3 vejce
250 g polohrubé mouky
Sůl
Pepř
Sušená majoránka
Brambory oloupeme a nastrouháme. Poté z nich vymačkáme vodu. Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na sádle. Do teplého mléka rozdrobíme droždí. Do mísy si dáme polohrubou mouku, brambory, vejce, sůl a pepř. Přilijeme mléko s droždím, cibuli a česnek z pánve. Okořeníme majoránkou a promícháme.
Vymažeme si pekáček a těsto přelijeme. Těsto necháme odpočinout 30 minut. Následně vložíme do trouby a pečeme 40 minut při 190 stupních.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů