Ryby a mořské plody

Makrela marinovaná na sladko-kyselo

1 makrela

1 dl červeného vinného octa

Cukr

3 dl vody

1 červená cibule

1 mrkev

1 velká růžička květáku

Celý černý pepř

Hořčičné semínko

Tmavý chléb

Máslo

1 díl octa, 2 díly cukru, 3 díly vody, pár kuliček pepře a hořčičného semínka smícháme a dáme vařit. Poté odstavíme. Růžičky květáku, mrkev a červenou cibuli nakrájíme. Makrelu naporcujeme.

Filety spolu se zeleninou zalijeme nálevem a necháme 24 hodin odstát. Poté filetám stáhneme průhlednou kůži, aby nám zůstala jen stříbrná vrstva. Chléb si namažeme máslem a můžeme servírovat.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl