Luštěniny a obiloviny

Cizrnové karbanátky „falafel“

200 g cizrny
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce italské petržele
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
½ lžičky mleté kurkumy
1,5 lžičky skořice
2 lžíce hladké mouky
Sůl
Pepř
Hrst sezamových semínek
Olej na smažení
Tahini
Citrón
Pita chleba
Listový salát
Jogurt

Konzervovanou cizrnu slijeme a dáme do mixéru. Přidáme stroužek česneku, sekanou petržel, koriandr, římský kmín, trochu skořice a kurkumu. Vše promixujeme. Zakápneme citrónovou šťávou a domixujeme, ale ne úplně najemno. Přidáme mouku a nakrájenou cibulku. Promícháme a začneme dělat karbanátky, které poté obalíme v sezamových semínkách. Opékáme dozlatova.

Do misky si dáme jogurt, pár kapek citrónové šťávy, petržel, sůl, pepř a tahini pastu. Promícháme a můžeme podávat.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl