Maso

Bok na pivě

Vepřový bok
1 snítka tymiánu
1 snítka šalvěje
1 snítka listové petržele
50 ml olivového oleje
Sůl
Pepř
Kmín
4 stroužky česneku
2 cibule
200 ml masového vývaru
0,5 l piva 12°

Cibuli a 4 stroužky česneku nakrájíme. Tymián, šalvěj, petržel, kmín, sůl a pepř rozdrtíme v hmoždíři. Po chvilce přidáme trochu olivového oleje. Kůži vepřového boku nařízneme, aby nám na ní vznikly centimetrové čtverečky. Směs vetřeme do řezů. Z druhé strany maso osolíme a opepříme. Zbytkem směsi potřeme i masovou část. Rozehřejeme si olivový olej a na něm orestujeme cibuli. Až bude cibulka dozlatova, přidáme česnek. Po chvilce zalijeme vývarem. Svaříme a přilijeme pivo. Marinádu přilijeme do pekáče a necháme ji vychladnout. Maso v ní necháme marinovat do druhého dne. Pečeme 2 hodiny při 140 stupních, následně pečeme 1 hodinu na 160 stupňů.

Cibulové zelí

5 velkých cibulí
100 g špeku
Vinný ocet
50 g cukru
100 g másla

Cibuli nakrájíme na měsíčky. Nakrájíme také špek, který si pomalu vyškvaříme v rendlíku. Přidáme cibuli a pomalu dusíme, aby se nám nespálila. Až nám změkne, přidáme cukr, sůl, pepř a pár kapek octa. Nakonec přidáme máslo a ještě lehce podusíme.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl