Zeleninová jídla

Zapečené brambory s rajčatovou omáčkou

1,5 kg brambor
Česnek
1 středně velká cibule
6 lžic olivového oleje
Sůl
Pepř
1 lžička sušeného oregana
1 svazek bazalky
Parmezán

Brambory si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně tak cibuli. Nastrouháme si parmazán. Rajčatovou omáčku dáme na dno kastrolu a přidáme trochu vody. Začneme skládat brambory, na ně dáme vrstvu sýru, sůl a oregáno. Pokračujeme další vrstvou rajčatové omáčky, na kterou dáme rozmačkaný česnek. Poté vrstvíme brambory, parmezán a oregano. Přidáme vodu, olivový olej a 15 minut povaříme. Poté pečeme 15 až 20 minut na 180 °C.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl