Pomazánky

Paštika z kachních jater

500 g kachních jater
150 g másla
50 ml smetany ke šlehání
50 g mandlových lupínků
50 ml koňaku
2 stonky tymiánu
Sůl
Celý pepř
1 hřebíček
Bílý chleba
Zelený salát

Játra si opečeme na rostlinném tuku, a sice 1 minutu z každé strany. Přidáme k nim stonky tymiánu. Poté je necháme vychladnout. V hmoždíři mezitím rozdrtíme pepř a hřebíček. Játra dáme do mixéru a přidáme k nim smetanu, máslo, koňak a koření. Po rozmixování do směsi přidáme mandle, sůl a tymián. Vše jemně zamícháme a necháme 12 hodin zchladit. Servírovat můžeme se salátem a chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl