Maso

Marocké kuře se zeleninou a kuskusem

1 chlazené kuře
2 cibule
4 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
3 lžíce rajčatového protlaku
Kurkuma
Chilli pasta
2 lžičky mleté papriky
Kari koření
150 g loupaných sterilovaných rajčat
500 ml kuřecího vývaru
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
100 g vodnice
100 g bílého zelí
100 g brambor
100 g cizrny
100 g cukety
Mletý pepř
Sůl

Kuře si naporcujeme na menší části, které následně opečeme na rozpáleném oleji. Až se zatáhne, kuře vytáhneme. Brambory, cibuli, česnek, mrkev, celer a vodnici si nakrájíme na velké hrubé kousky. Cibuli, celer a mrkev vhodíme do hrnce s výpečkem po kuřeti. Mícháme.

Jen co zelenina lehce zezlátne, přidáme chilli, kurkumu, kari, mletou papriku a protlak. Dále si nakrájíme zelí a spolu s cizrnou ji vhodíme do hrnce. Vrátíme kuře do hrnce, podlijeme vývarem, osolíme a promícháme. Přikryjeme a necháme 15 minut vařit.

Přidáme brambory a vodnici. Kuskus smícháme s olejem a osoleným vývarem, aby nabobtnal. Jako poslední ingredienci přidáme cuketu. Dobrou chuť.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl