Vše o vaření

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 150  
Sdílet
| Poslat odkaz

Fish and chips

Fish and chips

Ingredience

4 porce mořské štiky bez kůže
Sůl
Pepř
225 g hladké mouky
200 ml černého piva
100 ml toniku
1 l oleje
Vejce
4 lžíce červeného vinného octa
2 brambory
1 l vody
60 g soli
Olej na fritování

Postup

Na hranolky nakrájené brambory dáme do osolené vody. Štiku stáhneme z kůže a naporcujeme. Maso osolíme. Do misky si dáme hladkou mouku, tonic, černé pivo a vejce, vše promícháme.

Rozpálíme si olej a dáme do něj smažit hranolky, které jsme si před tím nechali zmrazit. Rybu obalíme v hladké mouce, potom v těstíčku a také začneme smažit.

Domácí tatarka s kapary a koprem a remuláda se zeleným pepřem

Ingredience

300 g majonézy
100 g zakysané smetany
1 lžíce nasekaných kaparů
1 červená cibule
1 jarní cibulka
1 lžíce brandy
1 lžíce fijónské hořčice
2 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
Worcester
Citron
Sůl
Pepř

Postup

Domácí tatarka:
Cibuli, kapary a kopr nasekáme najemno. Smícháme s worcesterem, citrónovou šťávou, majonézou a kapary a promícháme.

Remuláda:
Nakrájíme zelenou nať z jarní cibule a kuličky nakládaného pepře. Přidáme majonézu, smetanu, hořčici, worchester, citrónovou šťávou a brandy a promícháme.

Stopáž: 16 minut – Rok výroby: 2013 – ST  HD
Žánr: Zábava | Publicistika
Vysílání pořadu

Tento pořad v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání všech dílů najdete kliknutím na následující odkaz.

Anketa
Kdy jste se naučili vařit?
20 % 1114 hl. v dětství 34 % 1886 hl. během dospívání 30 % 1657 hl. po osamostatnění se 10 % 579 hl. po svatbě 6 % 340 hl. nevařím

Celkem 5576 hlasů