Ryby a mořské plody

Štika salsa verde a restovaný květák

Porce štiky
Přepuštěné máslo
Sůl
Pepř
Drcený kmín
1 stroužek česneku
1 lžíce kaparů
1 kyselá okurka
1 filátko z ančoviček
Hrst petrželové natě
½ svazku bazalky
½ svazku máty
1 lžíce dijonské hořčice
1-2 lžíce červeného vinného octa
5 lžic panenského olivového oleje
2 růžičky květáku
1 lžíce rozinek
2 lžíce rostlinného oleje
Citron
1 lžíce másla

Maso osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Začneme ho péct na másle z obou stran, ale nejdříve kůží dolu. Do mixeru dáme natrhané bylinky, kapary, ančovičku, petržel, okurku, hořčici, česnek, olivový olej, ocet, pepř a začneme mixovat.

V další pánvi si rozpálíme olej a opečeme na něm drobné růžičky květáku. Přidáme rozinky a sůl. Na závěr přidáme máslo a pár kapek citronu. A můžeme podávat.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl