Maso

Kuřecí křídla na plechu

Kuřecí křidélka
25 g strouhaného křenu
1 lžíce medu
1 lžíce mleté papriky (sladké i pálivé)
2 stroužky česneku
Rostlinný olej
Sůl
Pepř

Na salát:
1 řapík celeru
1 mrkev
1 okurka
1 bílá cibule
1 ledový salát
Estragon
Med
Limetková šťáva
Extra panenský olivový olej
Pepř
Sůl

Zeleninu si nakrájíme na tenoučké vlásky, kromě salátu, který natrháme na mále kousky. V misce si promícháme olej, sůl, pepř, limetovou šťávu, med a nasekaný estragon. Směs dáme do salátu a znovu promícháme.

Potom si dáme do hmoždíře sladkou a pálivou papriku, sůl, pepř a česnek. Všechny ingredience rozdrtíme, aby byly dokonale promíchané, a přendáme do další misky. Přidáme trochu křenu, oleje, medu a promícháme.

Křídlům uřízneme konečky, jinak by se nám v troubě pálila, a hned je vložíme do misky k marinádě, promícháme a necháme chvíli marinovat. Nakonec je dáme na 20 až 25 minut do trouby.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl