Náplň do buritta s kuřecím masem, sýrem a fazolemi


1 malé kuře
1 mrkev
1 petržel
¼ bulvy celeru
Celý pepř
2 cibule
2 lžíce oleje
Papričky chipolte (v plechovce)
Cukr
Ocet
Sušené oregano
2 plechovky sterilovaných černých fazolí
Sůl
Česnek
Slanina
4 tortilly velikosti 10“
Sýr na strouhání
Zakysaná smetana
Tomatová salsa
Celé kuře umyjeme a dáme do hrnce s vodou. Vaříme ho spolu s celerem, mrkví, petrželí, několika kuličkami pepře, solí a cibulí, kterou nemusíme loupat. Mezitím si rozmixujeme fazole.
Nakrájenou cibuli a česnek pozvolna orestujeme na oleji. Po chvilce přisypeme nadrobno nakrájenou slaninu. Necháme restovat. Dále přidáme rozmixované fazole a nakrájenou papričku. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Na další pánvi si na měkko orestujeme cibuli a česnek. Maso z uvařeného kuřete si natrháme na kousky. Použijeme maso jak z prs, tak i ze stehen, a přidáme ho na pánev k cibulce. Přilijeme trochu vývaru a mícháme. Po chvíli přidáme papričku, ocet, cukr, oregáno a sůl. Provaříme a začneme plnit burrita.
Směsi rozprostřeme přibližně 5 cm od kraje tortilly. Nejdříve naneseme fazolovou směs, poté nastrouhaný sýr a následně kuřecí směs. Zabalíme, dáme na gril a po 5 minutách otočíme. Servírujeme s tomatovou salsou a smetanou.
Ohodnoťte tento recept: