Fatoush salat


Na salát:
2 saláty little gem (baby římský)
5 vyzrálých soudkovitých rajčat
½ salátové okurky
1 paprika zelená
8 ředkviček
1 svazek jarní cibulky
1 svazek listové petrželky
½ svazku máty
1 hrst rukolyNa dresink:
Extra panenský olivový olej
Koření sumah
Citron
Česnek
Sůl
Pepř
2 ks arabského chleba nebo pita chléb
Arabský chléb nakrájíme na kostičky a rozložíme na plech. Kostky potřeme olivovým olejem a posypeme kořením sumah. Pečeme dokřupava při 160 °C. Salát nakrájíme na proužky, rajčata, okurky a papriku na kostky, ředkvičky a cibulku na kolečka. Nasekáme petržel a mátu.
Dresink připravíme z citrónové šťávy, extra panenského olivového oleje, česneku, sumahu a špetky soli. Promícháme a část vlijeme na nakrájenou zeleninu. Dále si nakrájíme římský salát a rukolu, dáme do misky a také zalijeme dresinkem.
Z namarinovaného salátu vytvoříme na talíři hnízdo a do jeho středu dáme ostatní zeleninu. Z trouby vyndáme upečené proužky chleba a ozdobíme jím salát.
Ohodnoťte tento recept: