Saláty

Salát ze syrového chřestu

5 ks bílého chřestu
5 ks zeleného chřestu
1 salátová okurka
1 svazek rukoly

Na dresink:
50 g piniových oříšků
50 ml bílého balzamicového octa
1 lžička medu
100 ml olivového oleje extra virgine
½ svazku petrželky
Sůl
Pepř

Chřestu odlomíme dřevnaté konce. Okurku a chřest nakrájíme na tenoučké podélné plátky. Smícháme je s rukolou. Dále si nadrobno nakrájíme petržel, která pak přijde do dresinku.

Rozpálíme si pánev a v ní na sucho dohněda opražíme piniové oříšky. Poté je přendáme do misky a smícháme s medem, petrželkou, octem, solí, pepřem a olivovým olejem. Vše důkladně promícháme a vlijeme k zelenině. Znovu promícháme a naservírujeme na talíře.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl