Ryby a mořské plody

Vařené krevety s koktejlovou omáčkou

2 porce

20 ks celých krevet
Menší celer
Fenykl
Mrkev
Cibule
Celá skořice
Citron
2 dl bílého vína
Celý černý pepř
Pomeranč

Na omáčku:
6 lžic majonézy
Lžíce strouhaného křenu
2 lžíce kečupu
Lžíce brandy
Chilli omáčka
Worcesterská omáčka
Citron
Sůl
Pepř
Bageta
Listový salát
Skořice

Nakrájený fenykl, mrkev a celer dáme vařit do horké vody. Přilijeme bílé víno, citronovou a pomerančovou šťávu z půlky plodu. Vymačkaný plod můžeme dát také do hrnce. Přidáme skořici, sůl, pár kuliček celého černého pepře a kůru skořice. Chvilku povaříme a přidáme krevety. Ty vaříme 2 minuty, pak je vypneme a necháme 5 minut dojít.

K omáčce si nastrouháme křen. V misce promícháme majonézu, kečup, chilli omáčku, brandy, pepř, pár kapek citrónu, worcester a křen.

Uvařené krevety si zchladíme v lednici, aby se dobře loupaly. A pak můžeme servírovat.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl