Vše o vaření

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 201  
Sdílet
| Poslat odkaz

Humus

2 porce

Humus

Ingredience

200 g cizrny (24 hodin namočené)
1 l vody
10 g jedlé sody
150 g tahini pasty
2 citrony
2 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
Mletá paprika
1 svazek zelené petržele
Pita chléb

Postup

Máme připravenu namočenou a propláchnutou cizrnu. Nasypeme ji do hrnce, zalijeme vodou a vsypeme špetku sody. Cizrnu přivedeme k varu a vaříme ji, dokud nezměkne. To poznáme podle toho, že se odlupují slupky. Uvařenou cizrnu slijeme a necháme vychladnout, nejlépe v ledové vodě.

Cizrnu vsypeme do mixeru, pár kuliček necháme stranou na ozdobu. Začneme mixovat, přiléváme tekutinu. Vymačkáme šťávu z citronu a oloupeme česnek. Do umixované cizrny dáme tahini pastu. Přidáme česnek, vymačkanou citrónovou šťávu, sůl a hned promixujeme.

Humus dáme do misek a uprostřed vytlačíme důlek, do kterého nakapeme olej. Posypeme nasekanou petrželí a mletou paprikou. Ozdobíme kuličkami vařené cizrny. A může se prostírat.

Až budete vařit cizrnu, vsypte do hrnce špetku sody. Uvaří se rychleji.

Stopáž: 16 minut – Rok výroby: 2013 – ST  HD
Žánr: Zábava | Publicistika
Vysílání pořadu

Tento pořad v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání všech dílů najdete kliknutím na následující odkaz.

Anketa
Kdy jste se naučili vařit?
20 % 1489 hl. v dětství 32 % 2331 hl. během dospívání 28 % 2072 hl. po osamostatnění se 12 % 841 hl. po svatbě 8 % 564 hl. nevařím

Celkem 7297 hlasů