Tabouleh


2 porce
25 g bulguru
2 rajčata
2 jarní cibulky
1 malá červená cibule
1 citron
1 svazek listové petržele
½ svazku máty
Olivový olej
Sůl
Pepř
Bulgur v míse zalijeme vroucí vodou z rychlovarné konvice a necháme nabobtnat. V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Rajčata nařízneme na špičce do kříže a vložíme je do kastrůlku s vodou. Až se spaří, vylovíme je z vody a oloupeme. Potom je rozkrojíme a zbavíme středů. Takto upravená rajčata nakrájíme na kostičky.
Mezitím nasekáme petržel a mátu. Nabobtnaný bulgur slijeme přes síto a okapaný vrátíme do mísy. Vsypeme k němu rajčata, nasekanou petržel a mátu. Nasekáme cibulku a přidáme k salátu. Do salátu vymačkáme šťávu z citronu a zakápneme olejem. Potom už jen dochutíme solí a pepřem.
Ohodnoťte tento recept: