Ryby a mořské plody

Filety z candáta

2 porce

2 filety z candáta (každý 180 g)
2 lžíce přepuštěného másla
2 stroužky česneku
Čerstvý tymián
Sůl
Pepř
1 citron
1 lžíce másla
Výhonky hrášku
Hladká mouka na poprášení

Filety rozkrájíme na porce. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo. Aby se nám ryba nepřichytla na pánev, kůži poprášíme moukou.

Nejprve vložíme na pánev kusy ryby kůží dolu. Rybu opékáme a ověřujeme, jestli se nepřichytila. Pak porce ji obrátíme.

Po chvíli přidáme do pánve stroužky česneku a tymián. Ryby pokapeme citrónovou šťávou. Ke konci přidáme kus klasického másla. Filety vyndáme na talíř a pokapeme máslem z pánve.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl