Ryby a mořské plody
Filety z candáta


2 porce
2 filety z candáta (každý 180 g)
2 lžíce přepuštěného másla
2 stroužky česneku
Čerstvý tymián
Sůl
Pepř
1 citron
1 lžíce másla
Výhonky hrášku
Hladká mouka na poprášení
Filety rozkrájíme na porce. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo. Aby se nám ryba nepřichytla na pánev, kůži poprášíme moukou.
Nejprve vložíme na pánev kusy ryby kůží dolu. Rybu opékáme a ověřujeme, jestli se nepřichytila. Pak porce ji obrátíme.
Po chvíli přidáme do pánve stroužky česneku a tymián. Ryby pokapeme citrónovou šťávou. Ke konci přidáme kus klasického másla. Filety vyndáme na talíř a pokapeme máslem z pánve.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů