Maso

Kuřecí paličky „ala coq au vin“

2 porce

3 kuřecí stehna
100 g slaniny
250 g kořenové zeleniny
100 g šalotky
4 stroužky česneku
4 lžíce rybízové marmelády nebo povidel
Slepičí vývar
5 dl suchého červeného vína
Sůl
Černý pepř
Tymián
Rozmarýn
Bagetka na servírování

Vezmeme si stehna a v místě velkého kloubu nařízneme kůži a maso. Poté oddělíme paličky a horní stehna. Maso na dolních stehnech podél kosti nařízneme a vykostíme. Plátky mas si zatím schováme do lednice.

Z paliček začneme připravovat kuřecí stehna ala coq au vin. Nakrájíme kořenovou zeleninu, šalotku a začneme restovat na rozpáleném oleji. Později přidáme nakrájenou slaninu, česnek, bylinky a kuře.

Do základu vlijeme kuřecí vývar a víno. Vaříme bez poklice 10 minut a dále pod tlakem 45 minut, nebo hodinu a půl v normálním hrnci.

Stehýnka vyndáme z hrnce. Omáčku propasírujeme a stehýnka do ní vrátíme a prohřejeme. Až bude jídlo hotové, přidáme marmeládu. Servírujeme s bagetkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl