Moučníky a cukroví

Jarní koláč s kedlubnou

2 porce

1 listové těsto
1 křehké těsto
3 kedlubny
1 cibule
2 uzené klobásy
1 lžíce olivového oleje extra vergine
3 vejce
2 lžíce zakysané smetany
Pepř mletý
Sůl
Pažitka
Parmazán

Kedlubny nakrájíme na kostičky (jednu si necháme stranou na další recept). Oloupeme a nakrájíme a vhodíme na rozpálenou pánev.

Mezi tím si nakrájíme klobásy. Do pánve vhodíme nakrájenou kedlubnu. Budeme jí dusit jen tak dlouho, aby ještě zůstala křupavá. Přidáme klobásu a v dušení pokračujeme. Kedlubnovou směs sundáme z ohně a necháme lehce zchladnout.

Do mísy dáme vejce, zakysanou smetanu a kedlubnovou směs. Dochutíme solí a pepřem. Z lednice vyndáme těsto a rozvineme ho. My použijeme listové těsto, ale můžete zkusit i křehké. Těsto urovnáme do plechu a navrstvíme na něj kedlubnovou náplň. Na povrch nastrouháme sýr. Vložíme do trouby. Pečeme přibližně 40 minut při 180 °C.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl