Různé

Crostinni

2 porce

2 dny stará ciabatta a český chléb (třeba Šumava)
Olivový olej

Na tapenádu:
250 g černých oliv bez pecky
50 g filetů ančoviček
1 lžíce kaparů
2 stroužky česneku
Bazalka
1 citron
150 ml olivového oleje extra virgin

Nakrájenou ciabattu i český chléb pokapeme olejem a rozložíme na pečící plech. Černé olivy a ančovičky nakrájíme nadrobno. Oboje dáme do mixeru, přidáme kapary a rozmixujeme.

Do mixeru ještě přidáme oloupaný česnek, natrhanou bazalku a vymačkanou šťávu z citronu. Vlijeme olej a promixujeme. Ochutnáme a podle potřeby osolíme a opepříme. Opečené topinky potřeme tapenádou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl