Maso

Piccata al limone

2 porce

1 větší plátek vepřové kýty
Hladká mouky
Špetka soli a pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
40 ml bílého vína
100 ml vývaru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce kaparů
1 lžíce nasekané petržele
Bílý chléb
Hořčice

2 plátky masa naklepeme mezi fóliemi, aby z nich nestříkala šťáva.

V misce smícháme mouku s pepřem a solí. Maso lehce poprášíme hladkou moukou.

Dáme pánev na oheň, vlijeme olej a přidáme máslo. Do pánve vložíme maso a opékáme. Plátky opékáme 2 minuty z každé strany. Pak plátky vyndáme z pánve na talíř a uchováme je v teple.

Do pánve vlijeme víno a necháme vyvařit. Vlijeme vývar a svaříme.

Mezi tím pokrájíme kapary. Posekané kapary a citrónovou šťávu přidáme do pánve. Podle chuti dosolíme a opepříme. Nakonec vsypeme posekanou petržel.

Omáčkou přelijeme maso. Do omáčky namáčíme bílý chléb.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl