Zeleninová jídla

Bílý chřest smažený v parmazánovém obalu

2 porce

1/2 svazku bílého chřestu
50 g parmazánu
50 g strouhanky
1 vejce
2–3 lžíce mléka
3 lžíce hladké mouky
Sůl
Olej na smažení

Chřest máme očištěný a oloupaný, překrojíme ho na poloviční délku.

Nastrouháme parmazán do misky. K nastrouhanému parmazánu přidáme strouhanku a promícháme.

Do jiné misky vyklepneme vejce, přidáme mléko, špetku soli a pepře a rozšleháme.

Do třetí misky si nasypeme hladkou mouku.

Chřest postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance s parmazánem.

Do pánve vlijeme olej, zapálíme oheň. Do rozpáleného oleje vkládáme obalený chřest, oheň ztlumíme a pomalu smažíme. Chřest za mírného probublávání smažíme asi 6 minut. Záleží na tom, jak jsou stonky silné. Osmažený chřest skládáme na papírový ubrousek, aby okapal.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl