Vše o vaření bude každý všední den zábavnou a srozumitelnou formou přinášet divákům informace, rady, triky a samozřejmě recepty, které jim pomohou orientovat se mnohem lépe ve světě gastronomie.

Pořadem provází Bára Vyskočilová, která se sama chce naučit lépe vařit a dozvědět se o jídle, pití a stolování co nejvíc. „Pojďte vařit se mnou,“ vzkazuje divákům herečka a dodává: „Jsem normální ženská, něco uvařit umím a jsem asi tak stejně šikovná jako většina z vás, takže co zvládnu já, určitě zvládnete i vy! Krok za krokem, den po dni, se z nás budou stávat mnohem lepší kuchaři a odborníci na gastronomii, než jsme teď.“

Bára Vyskočilová
průvodkyně pořadem

Bára Vyskočilová

Momentálně má nejraději italskou a francouzskou kuchyni, ale nepohrdne ani českou klasikou, jako je třeba svíčková. Ráda si pochutná na dýňové polévce, která je její vůbec nejoblíbenější. A jak Bára sama říká: U nás se hodně jedly polévky, a to mi zůstalo i v dospělosti. Polévky můžu klidně i jako hlavní chod.“ S chutí se pouští do neznámých receptů a u vaření si zpívá.

Jeden „pořad“ o vaření si už dokonce vyzkoušela se svojí maminkou: „Svoji první show o vaření jsem rozjela spolu s mamkou před třemi lety. Bylo to při přípravě naší štědrovečerní večeře. Její nervozitu z pokročilého času, hald neusmažených kaprů a řízků jsem se snažila rozptýlit tím, že jsem ji donutila u nás doma v kuchyni vyprávět zábavné historky.“ A jedním dechem dodává: „Lámala jsem z ní postupy výroby různých pokrmů, přičemž se musela směrovat do imaginární kamery 1 a 2.“


S Bárou je každý den ve studiu jeden špičkový kuchař, nebo odborník. Kuchaři se střídají v jednotlivých dílech podle svých specializací.

Václav Šulc
kuchař a poradce, člen vzdělavatelského sboru Sokol Pražský

Václav Šulc

Gastronomickému umění se nenaučil jen studiem střední a vysoké školy, ale i stáží v restauraci Amerigo 1934 u italské Bologne, kde se zamiloval do tamní kuchyně. Jako kuchař i šéfkuchař působil ve špičkových pražských restauracích.
Nyní se zabývá poradenstvím v gastronomii, vedením a koučováním restaurací. Vede kurzy ve školách vaření. Také spolupracuje se známou televizní cukrářkou Ivetou Fabešovou.


Radek Jakubec
gastronomický konzultant a vedoucí kurzů v Chef Parade

Radek Jakubec

Ihned po ukončení střední gastronomické školy se vydal do Anglie, později také Francie, aby se naučil připravovat autentickou světovou kuchyni. Působil ve významných pražských restauracích, kde si vypiloval gastronomické umění do dokonalosti.

V současnosti vede kurzy vaření pro profesionální kuchaře, ale i veřejnost. Organizuje team-buildingové aktivity a pořádá catering pro významné mezinárodní společnosti.


Marek Raditsch
executive chef skupiny Kampa Group

Marek Raditsch

Marek sbíral ocenění na kulinářských soutěžích už během studia. Po jeho ukončení získával zkušenosti jako sous chef v restauraci Brasserie Mozart v Obecním domě. Poté působil jako šéf kuchařů v restauraci Segafredo. Vedl kuchyni předních restaurací Barock a Pravda.

Spolupracoval s kodaňskými restauracemi Kong Hans Kaelder a Era Ora, norskými restauracemi Feinschmecker a Bagatelle, které byly oceněny michelinskými hvězdami. Obsluhoval manžele Clintonovy, Micka Jaggera, Robbieho Williamse, Seana Conneryho, Bruce Willise, Brada Pitta a Angelinu Jolie. Od roku 2000 pracuje jako executive chef celé skupiny Kampa Group.


Marek Fichtner
šéfkuchař hotelu Kempinski

Marek Fichtner

Markova cesta, na které se stal špičkovým kuchařem, začala na hotelové škole v Hronově. Zkušenosti postupně získával v hotelech v České republice i v Německu. Jako executive chef působil na palubě několika lodí Celebrity Cruises se sídlem v Miami.

Poté odjel do Saúdské Arábie, kde byl jmenován na pozici chef de cuisine dvou pětihvězdičkových hotelů Al Faisaiah, v nichž byl také zodpovědný za přípravu pokrmů pro saúdskou královskou rodinu. V roce 2008 přijal nabídku na pozici executive chef pražského hotelu Kempinski.


Lukáš Vokrouhlík
šéfkuchař grilakademie Weber

Lukáš Vokrouhlík

Coby absolvent švýcarské hotelové školy je Lukáš specialistou na švýcarskou kuchyni. Praxi získal také v Německu a Japonsku. Naši gastronomii prezentoval na Národní výstavě ČR v Berlíně a na světové výstavě EXPO 2005 AICHI v Japonsku, kde působil jako šéfkuchař České restaurace. Také vedl kuchyni hotelů Hilton a Prezident a sám provozoval několik restaurací.

Lukáš je vyhledávaným odborníkem na mexickou a italskou kuchyni. V současné době je šéfkuchařem grilakademie Weber. Své gastronomické umění předvádí i v populárních internetových pořadech.


Tomáš Kučera
Barman, poradce, lektor Barové akademie a spolumajitel baru Jo´s

Tomáš Kučera

Tomáš získal nejvíce gastronomické praxe již za dobu studia střední hotelové školy, kdy působil na stážích v Japonsku a Německu. Poté se při studiu vysoké školy stal shift leaderem v jednom z prvních prestižních pražských barů Bugsy´s. Mezi jeho největší úspěchy patří mimo jiné i to, že byl osobním barmanem herce Roberta de Nira. Také se účastnil mezinárodního finále barmanské soutěže v Dubaji. Nyní se zabývá poradenstvím v oblasti gastronomie, vede barmanské kurzy pro širokou veřejnost a věnuje se svému konceptu baru s restaurací.


Jana Janatová
šéfcukrářka restaurace Kampa Park

Jana Janatová

Jana je expertkou na sladké. Její speciality si můžete dopřát v restauracích Kampa Park.


Petr Hajný
šéfkuchař restaurace Chagall's

Petr Hajný

Petr momentálně září v restauraci Chagall's, kde připravuje jedinečné gastronomické zážitky.


Jan Řepa
šéfkuchař a majitel gastronomické poradenské firmy

Jan Řepa

Honza začal budovat svou kariéru na učilišti hotelového provozu Proficom, které vystudoval v roce 1996. Poté nastoupil do přední cateringové společnosti Golem, kde se podílel na několika rautech pro významné hosty včetně norského královského páru. Také reprezentoval českou gastronomii v rámci Expa 2000. Jako šéfkuchař působil v restauraci hotelu Andel's, Leonardo a Down Town Café Praha. Díky získaným zkušenostem založil vlastní společnost, která se specializuje na služby kuchaře do domu, zážitkový catering, kurzy vaření, předváděcí vaření a gastronomické poradenství.


Témata reagují na kalendářní sezonu, aktuální výročí, významné dny, společenské a sportovní události, svátky, pranostiky, tradice, roční období, čas dovolených a cestování.
Vše o vaření je zkrátka televizní gastronomická škola se všemi tipy, triky, záchrannými operacemi a gastronomickou edukací, která ctí sezonu potravin a knihovnu plnou kuchařské klasiky s možnými gastronomickými alternativami.