V zajetí chuti
Bohatý průmyslník Frédéric Delamont si najme mladíka Nicolase jako svého osobního ochutnávače. Zpočátku to vypadá, že boháč se chce jen vyvarovat ingrediencí ze sýrů a ryb, jež nesnáší. Ale psychicky deprimovaný podnikatel postupně začne po zaměstnanci vyžadovat stále větší souhru jejich požitků, od vypěstování stejných chuťových preferencí přes uplatnění vzájemné fyziologické podobnosti až po naprostou ztrátu mladíkovy osobnosti. Navzdory vlastnímu instinktu i varování nejbližších přátel Nicolas hru přijímá do všech důsledků.
Francouzský film V zajetí chuti scenáristy a režiséra Bernarda Rappa je adaptací románu Philippa Ballanda. K celkovému emocionálnímu vyznění díla přispělo především úsporné vyzrálé herectví Bernarda Giraudeaua v roli Frédérica Delamonta a vynikající kamera Gérarda de Battisty. Snímek získal na 35. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech (2000) Zvláštní uznání.