Špaldové kernotto s houbami, krůtím masem a řapíkatým celerem Kernotto 1 lžíce oleje
100 g cibule
kmín
10 g sušené houby
granulovaný bujón
240 g Kernotta
400 ml vody
Cibuli orestujeme na oleji s kmínem, přidáme houby, přisypeme propláchnuté kernotto, zalijeme vodou s bujónem a zvolna vaříme 25 minut. Maso 680 g krůtího masa
4 lžičky kari koření
4 lžíce olivového oleje
1 dl bílého vína
podle potřeby lžíce javorového sirupu
400 g řapíkatého celeru
8 stroužků česneku
30 g másla Na másle opatrně orestujeme česnek pokrájený na plátky spolu s řapíkatým celerem. Vyjmeme z pánve, přidáme olej, vložíme okořeněné maso, opečeme, podlijeme vínem, podusíme, dochutíme javorovým sirupem.
Na talíř přidáme červenou řepu, sypanou gomasiem. všechny recepty |