Játrová paštika s barevným pepřem - 4 porce

500 g drůbeží játra
200 g máslo
2 ks šalotka
2 stroužky česneku
tymián
nakládaný pepř – 2 lžíce
4 lžíce alkoholu – Metaxa
sůl, pepř
4 lžíce smetany ke šlehání
na ozdobu červený a zelený pepř a kousek tymiánu

Játry očistíme a nakrájíme. Na másle orestujeme šalotku s česnekem a tymiánem. Přidáme játra, orestujeme do růžova, přidáme Metaxu a necháme odpařit. Vyjmeme tymián a směs dáme do mixeru spolu se smetanou, povoleným máslem, solí, pepřem a posekaným zeleným pepřem. Umixujeme do hladka. Paštiku přendáme do vhodných nádobek, uhladíme, ozdobíme tymiánem a barevným pepřem, zalijeme rozpuštěným máslem a dáme do lednice ztuhnout.

všechny recepty