Harrisa pasta s chlebovými plackami

3 červené papriky
2 chilli papričky
4 stroužky česneku
1 rajče
římský kmín
sůl, pepř podle chuti
200 g mouka hladká
150-200 ml studená voda
olivový olej

Papriky, chilli a rajče dáme na plech, zastříkneme olivovým olejem a dáme do rozpálené trouby 200°C na 20 minut upéct. Po vyjmutí dáme do mísy a přikryjeme potravinářskou folií, aby se zelenina zapařila a tím se jednodušeji oloupe. K oloupané zelenině přidáme česnek, který jsme si nechali ve vodě aspoň 3x přejít varem. Přidáme římský kmín, sůl a pepř a rozmixujeme. Můžeme ještě přepasírovat přes cedník. Nejlépe přes noc necháme vykapat a zatuhnout v cedníku. Podáváme s chlebovými plackami, které jsme si připravili smícháním hladké mouky a vody s kapkou olivového oleje a špetkou soli. Opékáme na sucho na pánvi.

všechny recepty