Cibulový sirup a česneková pasta

Cibulový sirup
3 větší cibule
4-5 velkých lžíce medu
sklenička (objem okolo 120 ml)

Oloupejte a na drobno nakrájejte cibuli a dejte ji do skleničky. Přidejte stejně velkou, spíše větší, porci medu. Nejlepší je tekutý, ale cibule pustí šťávu i s tuhým medem. Nechte alespoň jeden den odstát mimo ledničku do uvolnění sladké cibulové šťávy. Poté můžete dát skleničku se sirupem a kousky cibule do ledničky a odebírat šťávu dle potřeby.

Česneková pasta
2 paličky česneku
rozpuštěné ghí máslo neb olivový olej
sklenička (menší sklenička, například o objemu 120 ml)

Oloupejte všechny stroužky česneku. Pokud použijete ghí máslo, je nejlepší česnek předem rozmixovat nebo prolisovat. Česnek pak smíchejte s rozpuštěným ghí máslem – můžete také v mixéru. Česnek a ghí máslo promíchejte v poměru zhruba 2:1. Pokud použijete olivový olej, můžete česnek rozmixovat (v poměru s olejem 2:1) společně v mixéru.

všechny recepty