Jehněčí kebab s pita chlebem a řeckým mrkvovým salátem 800 g libového mletého jehněčího masa Namočte 8 dřevěných špejlí ve vodě. Potom zlehka orestujte na suché pánvi všechno koření tak, aby nám uvolnilo aroma, přendejte do hmoždíře a roztlučte na prach. Přidejte mletou papriku a trochu harissi. Poté přidejte k masu a vše důkladně promíchejte i s vajíčkem a strouhankou a jogurtem. Ke konci přidejte nasekanou mátu a koriandr. Dochuťte solí a pepřem. Tvořte válečky, které postupně napíchávejte na dřevěné špejle a pomálu opékejte na rozpáleném grilu cca 15 minut. Maso by nemělo být vysušené. Podávejte se salátem. Salát Očištěnou a oloupanou mrkev nakrájejte nahrubo na struhadle společně s jablkem. Zakápněte čerstvě vymačkanou citronová šťávou. Přimíchejte řecký jogurt a vše důkladně promíchejte. Dochutíme čerstvě nasekanou mátou, koriandrem podle chutí přidáme sůl a čerstvý pepř. |