Slezský Bigos dušený na červeném vině s uzenou slaninou

200 g kysaného zelí
200 g vepřové kýty krájené na kostky
100 g uzené slaniny nakrájené na kostky
100 ml červeného vína (Dornfelder- suché)
30 g sušených švestek
30 g čerstvých/sušených hub
1 lžička majoránky
2 lžičky mleté červené papriky
2 lžíce vepřového sádla,
1 nakrájená cibula na kostičky
1 uzená papriková klobása
2 bobkové listy
1 lžička kmínu
čerstvý rozmarýn
1 stroužek rozetřeného česneku
sůl
čerstvě namletý pepř

Na tuku osmahneme nakrájenou slaninu, klobásku, cibuli, vepřovou kýtu, houby a švestky. Až máme maso orestované přidáme česnek, bobkový list, rozmarýn, kmín, kyselé zelí a zaprášíme mletou paprikou, krátce zpěníme a zalijeme červeným vínem. Necháme lehce zredukovat a přilíváme vývarem. Necháme povařit, dokud maso není měkké. Dochutíme soli a čerstvě namletým pepřem.

všechny recepty