Irský guláš

hovězí nebo jehněčí maso
olej
cibule
mrkev
petržel
brambory
čerstvá petrželka
česnek
sůl
pepř
tymián
máslo
bobkový list
řapíkatý celer
černé pivo
červené víno
hovězí vývar

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky nakrájené hovězí nebo jehněčí maso a vše spolu zarestujeme po dobu 5 minut. Následně osolíme, opepříme, přidáme snítko tymiánu, bobkový list a nadrcený česnek. Podlijeme červeným vínem a necháme víno odvařit. Poté přidáme černé pivo, nejlépe Irský Guinness a hovězí vývar. Vše spolu dusíme do měkka. V druhém hrnci si na másle orestujeme mrkev, petržel, řapíkatý celer a kousky brambor. Zeleninu přidáme k masu a dusíme spolu ještě po dobu 40 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem a čerstvou petrželkou. Nejlépe chutná následující den.

všechny recepty