Kokosová panna cotta s mangovým želé a malinovým coulis

kokos 1/2 ks
kokosové mléko 300 ml
sirup kokosový 50 ml
želatina 3 plátky
smetana 100 ml
med 30 g
kardamom 1 g
mléko 100 ml
mango 250 g
cukr 40 g
želatina 1 plátek
bílý rum 15 g
citron 75 ml
kakao 5 g
máslo 50 g
mouka 50 g
bílky 50 g
cukr 50 g
maliny mražené 150 g
cukr 40 g

Kokos očistíme, oddělíme mléko od dužiny. Dužinu mixujeme v mléce, provaříme, přidáme kokosové mléko, sirup, med, kardamom, propasírujmeme přes jemné síto, necháme odležet. Namočíme plátky želatiny, rozehřejeme, a vmícháme do směsi. Nakonec přidáme smetanu. Vlejeme do formiček a necháme zatuhnout. Mango oloupeme, nakrájíme nahrubo, přidáme cukr, citronovou šťávu, bílý rum, rozmixujeme, propasírujeme a zahřejeme. Poté přidáme namočenou želatinu, nalejeme na ztuhlou panna cottu. Z másla, mouky, bílků, kakaa a cukru připravíme těsto, vytřeme do připravené formy a pečeme na 180 °C 4 -6 minut.
Zatepla tvarujeme do požadovaného tvaru. Mražené maliny ocukrujeme, přivedeme k varu, necháme vařit do měkka, poté pasírujeme přes síto.
Podle hustoty svaříme. Necháme vychladit.

všechny recepty