Konfitovaná vepřová panenka s bylinkami a smetanovou omáčkou ze čtyřbarevného pepře, podávaná s bramborovými lívanečky a fazolovými šátečky - 4 porce 800 g vepřové panenky Nakrájíme panenku na 3–4 cm vysoké kostky, obalíme v bylinkách se solí, orestujeme na pánvi a dopečeme v troubě cca 4 minuty. omáčka Cibuli orestujeme na zbylém tuku spolu s drceným pepřem, zalijeme vývarem, přidáme smetanu, provaříme, dochutíme solí a dáme na stranu. Zvlášť na másle orestujeme houby s bylinkami a odstavíme. šátečky Nastrouháme brambory, přidáme vejce, česnek, sůl, pepř a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. lívanečky Fazolové lusky dáme na 4 minuty do horké osolené vody a poté prolijeme studenou vodou. Lusky zabalíme do anglické slaniny a pečeme v troubě cca 10 minut. |