Cibulový koláč z plechu 1 kupované křehké těsto
2-3 cibule
1 lžíce oleje
150 ml zakysané smetany (rozhodně kupte takovou, která nemá ve složení uveden škrob)
1 žloutek
sůl
sušená majoránka Těsto přeneste na plech vyložený papírem na pečení.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Smetanu smíchejte se žloutky, špetkou soli a trochou rozemnuté majoránky. Rozetřete na těsto, malý kousek podél okrajů nechte volný.
Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíčky. V míse je smíchejte s olejem a špetkou soli, potom rozprostřete na ochucenou smetanu. Vložte do trouby a pečte 25-30 minut, až okraje zezlátnou a cibule též. Podávejte vlažné.
TIP: Místo křehkého těsta můžete použít i hotové těsto na pizzu. Pečte však velmi zprudka, ideálně mezi 220-240 stupni. Hotový koláč vyndejte z trouby nejpozději za 20 minut, ale možná i dříve - řiďte se barvou okrajů. všechny recepty |