Vanilkové cupcakes s bazalkovým krémem
cupcakes
113 g změklého másla
130 g cukru krystal
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
60 ml mléka
100 g hladké mouky
95 g polohrubé mouky
špetka soli
1,5 lžičky prdopeč
krém
200 g bílá čokoláda
100 ml smetana 40%
400 g mascarpone
bazalka 5 lístků
náplň - jahodový rozvar
Ušlehat máslo s cukrem, extraktem a vejci do pěny, střídavě přidávat suché ingredience a mléko. V této fázi těsto nešlehat robotem, stačí ručně promíchat. Naplnit formičky do 3/4 a péct na 175 stupňů 17-20 min, špejlový test. Na krém rozehřát smetanu těsně pod bod varu (tvoří pod hladinou bublinky, ale nevře), nalít nalámanou čokoládu, nechat cca minutu stát a pak promíchat do hladka dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Rozpuštěnou (ne horkou, pokojová teplota) čokoládu zašlehat do mascarpone, přidat najemno nakrájenou bazalku, krém nechat vychladit. Do každého cupcaku udělat otvor, plnit jahodovým rozvarem a zdobit krémem. Ze zbytků vydlabaných cupcakes, rozvaru a krému udělat dezert do skla.