Cheesecake s rebarborou a jahodami

korpus

220 g sušenek
60 g rozpuštěného másla

Náplň

250 g mascarpone
500 g tvaroh
1 žloutek
2 lžíce vanilkového pudinku
cukr dle chuti
1-2 stvoly rebarbory

zdobení

kelímek zakysané smetany
jahody
cukr
kukuřičný škrob
citronová šťáva

Najemno nadrcené sušenky promíchat s rozpuštěným máslem, pevně utlačit do formy vystlané pečícím papírem, péct samotný korpus 7-10 min na 170 stupňů. Na náplň smíchat mascarpone, tvaroh, žloutek, cukr a pudink. Rebarboru oloupat, nakrájet na tenké plátky. Vrstvit na předpečený korpus náplň a rebarboru. Péct na 175 stupňů 35-45 minut, dle výšky formy - kraje cheesecaku by měly být pevné, střed "třepavý".

Jahodový rozvar - nakrájené jahody svařit s cukrem a citronovou šťávou, dle potřeby zahustit kukuřičným škrobem. Po vychladnutí cheesecaku navrstvit zakysanou smetanu a jahody.

Další recepty Celý díl