Cheesecake s rebarborou a jahodami
korpus
220 g sušenek
60 g rozpuštěného másla
Náplň
250 g mascarpone
500 g tvaroh
1 žloutek
2 lžíce vanilkového pudinku
cukr dle chuti
1-2 stvoly rebarbory
zdobení
kelímek zakysané smetany
jahody
cukr
kukuřičný škrob
citronová šťáva
Najemno nadrcené sušenky promíchat s rozpuštěným máslem, pevně utlačit do formy vystlané pečícím papírem, péct samotný korpus 7-10 min na 170 stupňů. Na náplň smíchat mascarpone, tvaroh, žloutek, cukr a pudink. Rebarboru oloupat, nakrájet na tenké plátky. Vrstvit na předpečený korpus náplň a rebarboru. Péct na 175 stupňů 35-45 minut, dle výšky formy - kraje cheesecaku by měly být pevné, střed "třepavý".
Jahodový rozvar - nakrájené jahody svařit s cukrem a citronovou šťávou, dle potřeby zahustit kukuřičným škrobem. Po vychladnutí cheesecaku navrstvit zakysanou smetanu a jahody.