Polévka z čerstvé majoránky s králičím závitkem
4 porce
Polévka
50 g másla nebo olivového oleje
40 g šalotky
20 g čerstvé majoránky a kudrnky
5 dcl bílého vína
2 litry hovězího vývaru
0,5 litru smetany
sůl
pepř
Na másle orestujeme šalotku, zalijeme vínem, vývarem a svaříme. Poté přidáme smetanu, čerstvé bylinky, povaříme a rozmixujeme. Poté vše procedíme a svaříme.
Závitek
200 g králičího hřbetu
50 g mrkve
50 g řapíkatého celeru
2 žloutky
25 g smetany
sůl
pepř
koňak
Jednu třetinu králičího hřbetu nakrájíme na menší kousky, přidáme žloutky, smetanu, koňak, koření a rozmixujeme (vznikne směs fáše). Přidáme vařenou zeleninu nakrájenou na kostičky. Zbylé králičí hřbety okořeníme a potřeme kolem dokola fáší a zabalíme do folie a alobalu a pečeme 15–20 minut na 75°C.
Servírujeme
Rozkrájený závitek položíme doprostřed talíře a přelijeme polévkou z majoránky.